Tzatzikisaus

    Tzatzikisaus

    6keer bewaard
    4uur8min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze tzatzikisaus serveer ik altijd bij mijn Griekse kipspiezen en rundvleesspiezen als het weer barbecueseizoen is.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 komkommer, ongeschild
    • 250 ml Griekse yoghurt
    • 1 eetlepel citroensap
    • citroenrasp van 1/2 citroen
    • 2 eetlepels rode ui, heel fijngesneden
    • 1 of 2 teentjes knoflook, heel fijngesneden
    • zout en peper, naar smaak
    • klein snufje paprikapoeder (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 3min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur8min 

    1. Was de komkommer, en rasp grof. Knijp daarna zoveel mogelijk vocht eruit. Laat uitdruipen op keukenpapier.
    2. Zet een kommetje klaar en meng daarin de geraspte komkommer met de yoghurt, citroensap en -rasp, rode ui, knoflook, zout, peper en eventueel een snufje paprikapoeder. Dek de kom af met plasticfolie en zet minimaal 2 uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren