Vanillepudding met kersen en chocolade

    Vanillepudding met kersen en chocolade

    3keer bewaard
    3uur30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor vanillepudding met kersen en chocolade is voor 4 personen. Een smakelijk dessert!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pakje kookpudding vanille
    • 750 ml melk
    • 75 gr suiker
    • 200 gr fondant chocolade
    • 32 kersen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Doe de melk in een kookpot. Houd een kopje van de melk apart.
    2. Voeg de suiker toe en breng de melk aan de kook.
    3. Los de pudding op in het kopje melk.
    4. Wanneer de melk kookt, voeg je het kopje toe en laat je het nog even doorkoken.
    5. ontpit 16 kersen en leg ze op de bodem van de schaaltjes.
    6. Giet de pudding in de schaaltjes.
    7. Smelt de chocolade.
    8. Neem de overige kersen en laat het steeltje eraan.
    9. Haal ze door de chocolade en leg ze op een vel bakpapier.
    10. Doe een laagje chocolade op elk schaaltje, maar zorg dat het niet te dik is.
    11. Maak met de overige chocolade leuke decoraties.
    12. Zet alles in de koelkast en laat opstijven.
    13. Werk de schaaltje af met de kersen en de decoraties. Doe er eventueel wat slagroom op.

    Tip

    Je kan de kersen ook vervangen door krieken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren