Nasi goreng met kip en garnalen

    Nasi goreng met kip en garnalen

    9keer bewaard
    2uur35min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor nasi goreng kun je als hoofdgerecht eten, of als onderdeel van een Indonesische rijsttafel.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr ongekookte witte rijst
    • 500 ml water
    • kookspray of olie
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 prei, kleingesneden
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 2 groene pepers, fijngesneden
    • 250 gr kipfilet, in dunne reepjes
    • 250 gr gepelde garnalen
    • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 3 eetlepels ketjap manis

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Breng het water met de rijst aan de kook in een pan op hoog vuur. Zet het vuur lager en laat zachtjes koken tot de rijst gaar is en het vocht helemaal is opgenomen, in ongeveer 20-25 minuten. Verspreid de rijst over een bakplaat en laat 2 uur in de koelkast staan om koud te worden.
    2. Verhit een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Spray met kookspray. Schenk de geklutste eieren in de pan en bak tot de omelet stevig wordt, ongeveer 1 minuut. Draai om en bak nog 30 seconden, tot de omelet gaar is. Snij de omelet in reepjes van 1 cm breed.
    3. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan of wok op hoog vuur. Voeg ui, prei, knoflook en groene peper toe. Roerbak tot de ui zacht is, ongeveer 3-5 minuten. Voeg vervolgens de kip, garnalen, koriander en komijn toe en meng goed door elkaar. Roerbak nog eens 5 minuten.
    4. Meng de afgekoelde rijst, omeletreepjes en ketjap erdoor, bak tot de garnalen roze zijn en de kip gaar, in ongeveer 3-5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren