Surinaamse bami/nasi

    Surinaamse bami/nasi

    11keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit basisrecept voor Surinaamse bami/nasi is bijvoorbeeld toe te passen bij mijn authentieke recept voor pittige Surinaamse kip.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • spaghetti of witte rijst
    • verse selderij (bij bami) of gedroogde bieslook (bij nasi)
    • scheutje rijstolie
    • scheut chili- of knoflookolie
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 theelepel djahé
    • 1 theelepel laos
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel grof gemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Voor bami kook je eerst de spaghetti met wat zout en rijstolie, voor nasi kook je witte rijst met zout en rijstolie. (Kijk voor het koken van de rijst of spaghetti op de aanwijzingen van de verpakking.)
    2. Bij bami pluk je de selderijbladeren en snij je het (redelijk grof).
    3. Verwarm de wok met chili of knoflookolie en als deze heet is doe je de spaghetti of witte rijst er in.
    4. Kruid nu de bami/nasi met de knoflookpoeder, zout, sojasaus, djahé, laos, suiker en zwarte peper.
    5. Bij de bami voeg je de selderij toe en bij de nasi de gedroogde bieslook.
    6. Ongeveer 2 minuten met houten spatels (of een pollepel) omscheppen zodat de kruiden goed verdeeld zijn, daarna kan de bami of nasi geserveerd worden.

    Tip

    - De hoeveelheid selderij of bieslook is naar gelang de hoeveelheid spaghetti of rijst en afhankelijk van persoonlijke smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren