Wakko's pittig spek

    Wakko's pittig spek

    1keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mijn mama maakte dit broodje met pittig spek altijd en ik vond het super. De speklapjes worden geserveerd op Turks brood en met een komkommersalade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo speklapjes zonder zwoerd, of iets minder
    • sambal, naar smaak (oelek vind ik het lekkerst)
    • 1 Turks brood
    • 1 kommetje met azijn
    • 1 komkommer

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Speklapjes snijden door het vet een beetje weg te snijden en dan in stukjes te snijden.
    2. Spek in een grote kom doen en sambal erbij doen. Roer.
    3. Spek kan uurtje of langer in de koelkast.
    4. Komkommer in plakjes snijden en in de azijn doen.
    5. Spek beetje krokant bakken in de pan.
    6. Brood snijden, spek erop en komkommer erbij serveren.
    7. Daarna lekker genieten van je broodje spek.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren