Heerlijke arretjescake

    Heerlijke arretjescake

    5keer bewaard
    2uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke chocolade koekjescake. Altijd een succes. Ik heb nog nooit mensen gehad die mijn arretjescake smerig vonden. Het is een zoete cake. Voor ongeveer 10 tot 20 stukjes (ligt eraan hoe groot je ze maakt.)

    ♥meisje♥ Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 arretjescake

    • 4 rollen mariakoekjes
    • 250 gram boter
    • 200 gram witte basterdsuiker
    • 4 eieren
    • 8 eetlepels cacao (mag iets meer of minder, wat je lekker vindt)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Doe de koekjes in een kom en hak ze doormidden met een vork tot het kleine stukjes zijn. Je kunt ze natuurlijk ook breken met je hand, dan kun je de grootte makkelijker bepalen en krijg je minder kruimels.
    2. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Het mag niet gaan koken.
    3. Doe de koekkruimels, cacao, suiker en eieren in een kom en roer dit door elkaar.
    4. Roer de helemaal gesmolten boter door het koekjes-cacao-suiker-ei-mengsel.
    5. Vet een cakevorm (ong. 30 cm lang) in met boter of doe er bakpapier in.
    6. Vul de cakevorm met het mengsel en laat het 2 uur opstijven in de koelkast. Eenmaal uit de koelkast is de cake gelijk klaar om op te eten.

    Tip

    1 tip maak de koekkruimels vooral niet te groot. Heel veel succes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren