Spaghetti met pancetta, doperwtjes en Pecorino

    Spaghetti met pancetta, doperwtjes en Pecorino

    2keer bewaard
    35min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig pastagerecht gemaakt met ingrediënten uit de voorraadkast.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 (500g) pak spaghetti
    • 1 eetl olijfolie
    • 1 (70g) pak pancetta, in blokjes
    • 1/2 grote ui, gehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 (700g) pot tomatensaus (passata)
    • handvol gehakte verse peterselie
    • handvol gehakte verse basilicum
    • 1/2 theel versgemalen zwarte peper
    • 300g diepvries doperwtjes, ontdooid
    • versgemalen Pecorino Romano kaas voor het serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op het pak; giet af.
    2. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Sauteer de pancetta, ui en knoflook lichtbruin aan. Roer de passata erdoor. Kruid met peterselie, basilicum en zwarte peper. Breng aan de kook, zet het vuur lager en kook onder af en toe roeren 20 tot 30 minuten zachtjes door. Roer de doperwten erbij en kook tot ze zacht zijn.
    3. Schep de saus door de pasta, bestrooi met gemalen Pecorino en dien op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren