Gemarineerde aubergines

    Heerlijk auberginerecept voor op de grill. De aubergines worden eerst gemarineerd en daarna op de barbecue gegrild.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 aubergine
    • 1 teentje knoflook
    • 1 theelepel suiker
    • 4 eetlepels ketjap
    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 5 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman)
    • 1 snufje cayennepeper
    • 5 eetlepels rode chilisaus (glazen fles)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 10min marineren  ›  Klaar in:25min 

    1. Pel de knoflook en hak of stamp fijn. Meng met de overige ingrediënten (behalve de aubergine) en roer goed door zodat de suiker oplost. Doe de marinade in een schaal. Snijd de aubergines in plakken van 7 mm dikte en dompel ze in de marinade. Laat zeker 10 minuten staan en gril ze dan op de bbq aan beide kanten gaar. Grote plakken aubergine halveren voor het marineren.

    Tip

    Zie voor meer auberginerecepten: www.aubergine.nl

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren