Meze (Grieks borrelhapje met aubergine)

    Auberginegerecht voor op de grill. Meze, zo heten deze smakelijke, Griekse, gegrilde borrelhapjes met aubergine.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 aubergines
    • 4 eetlepels olijfolie
    • sap van 1 citroen
    • gedroogde oregano
    • 200 gram feta
    • cocktailprikkers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken. Bestrijk deze met olijfolie aan beide zijden en bak ze in de grillpan of grill in de oven aan beide zijden ongeveer 5 minuten. Bestrijk met citroensap, bestrooi met wat zout en peper en oregano. Snijd de feta in reepjes en rol in elke aubergineplak een reepje feta en zet vast met een cocktailprikker.

    Tip

    Kijk voor meer auberginerecepten op www.aubergine.nl

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren