Luchtige chocolademousse

    Luchtige chocolademousse

    3keer bewaard
    3uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een wat vollere maar toch luchtige chocolademousse. Deze mousse wordt gemaakt met pure chocolade en room.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gram pure chocolade (smeltchocolade)
    • 37 gram boter
    • 200 ml eiwit
    • 200 gram suiker
    • 1 liter ongezoete slagroom (ongeklopt)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Smelt de chocolade, boter en 200 ml slagroom au bain-mari. Zet het gesmolten mengsel koud om af te koelen.
    2. Klop 800 ml slagroom op.
    3. Klop het eiwit en de suiker op tot een stevige massa.
    4. Spatel, dus niet kloppen, het chocolademengsel door het eiwit heen tot het een egale massa is.
    5. Spatel dit mengsel weer door de slagroom heen tot er wederom een egale massa ontstaat.
    6. Laat het in de koelkast afkoelen. Het kan meteen gegeten worden, maar als je het goed laat afkoelen kan je er quenelles van draaien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren