Lekkere pasta met tonijn

    (120)

    Een snelle, romige pasta met tonijn en erwten. Ik gebruik tagliatelle voor dit gerecht, maar gebruik gerust een andere pastasoort. Voeg eventueel verse kruiden toe.


    168 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 gr tagliatelle
    • 1 blikje (170 gr) tonijn, uitgelekt
    • 1 blikje (425 gr) doperwtjes, uitgelekt
    • 1/2 pot (ong 230 gr) witte pastasaus (bijvoorbeeld Carbonara of Formaggi)
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gedroogde basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook gedurende 8 tot 10 minuten of tot de pasta al dente is. Giet af, laat uitlekken en zet opzij.
    2. Zet een grote pan op middelhoog vuur, en meng hierin de tonijn, erwten, witte pastasaus, knoflookpoeder, oregano en basilicum; meng goed.
    3. Warm goed door en voeg daarna de gekookte pasta toe, meng goed. Op smaak brengen met zout en peper als dat nodig is, en opdienen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (120)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties