Heksendrank voor Halloween

    Heksendrank voor Halloween

    15keer bewaard
    1dag45min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Dit heksenbrouwsel met een spookachtige bevroren hand is de perfecte Halloweendrank voor jouw feest! Maak het alcoholisch, of hou het non-alcoholisch zodat iedereen ervan kan genieten. (Psst...je kunt altijd een beetje drank aan een individueel glas toevoegen) Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • Voor de bevroren hand
    • 8 blaadjes gelatine
    • 600 ml water
    • Voor de gembersiroop
    • 125 ml water
    • 100 gr suiker
    • 50 gr geschilde en in plakjes gesneden gember
    • 2 kaneelstokjes
    • 5 hele kruidnagels
    • Voor de drank
    • 2 liter gekoeld donkergekleurd sap, zoals granaatappel-, cranberry- of blauwe druivensap
    • 2 liter spa rood, gekoeld
    • 300 ml gekoelde donkere rum of wodka (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1dag in de diepvries  ›  Klaar in:1dag45min 

      Voor de bevroren hand:

    1. Bereid de bevroren hand ten minste één dag van tevoren voor. Spoel de wegwerphandschoen van binnen en buiten goed af en draai binnenstebuiten. Zet apart.
    2. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwijder de blaadjes, en knijp overtollig water eruit. Leg ze in een kleine steelpan en zet deze op laag vuur. Laat de gelatine langzaam smelten onder af en toe roeren. Zodra het vloeistof is geworden, mag de pan van het vuur en meng je er 600 ml water door.
    3. Giet het gelatinemengsel in de handschoen (gebruik een trechter, indien gewenst). Je kunt de handschoen ook in een groot glas of een pot hangen door het einde van de handschoen over de rand van het glas te wikkelen. Zorg ervoor dat de vloeistof volledig alle vingers heeft ingevuld. Bind nu de bovenkant goed dicht met een elastiekje (of stukje touw). Leg de hand op een bord of in een schaal bekleed met bakpapier en vries gedurende 1 tot 2 dagen in.
    4. Voor de gembersiroop:

    5. Meng alle ingrediënten voor de siroop in een kleine steelpan. Breng aan de kook, zet het vuur lager, en laat gedurende 15 minuten pruttelen. Haal van het vuur, giet door een zeef om de gemberstukjes en specerijen op te vangen, en laat daarna afkoelen.
    6. Voor de drank:

    7. Meng in een grote serveerschaal het sap, de spa rood en eventueel de alcohol. Voeg de helft van de gembersiroop toe en roer goed. Proef even, en voeg meer siroop naar wens toe.
    8. Neem de bevroren hand uit de vriezer en dompel even onder in warm water. Snijd de bovenkant van de handschoen eraf, en pel dan voorzichtig de handschoen van het ijs af. Dompel vervolgens de bevroren hand onder in de drank, en serveer het enge brouwsel!

    Video

    Heksendrank
    Heksendrank

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Cheyenneh
    van
    0

    Ik vond het een aparte drank, ikzelf heb het met drank erin gedaan. Het ging bij mij alleen niet borrelen. - 02 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren