Bamia

    Bamia

    2keer bewaard
    2uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een gezond gerecht met tomaat, okra (ook wel bamia genoemd) en klaargemaakt met gehakt en rijst.

    mariana Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo verse okra of 1 groot blik okra
    • 2 grote fijngehakte uien
    • 2 grote tenen knoflook
    • 60 gr boter of 3 eetlepels olie
    • 1 theelepel gemalen koriander (naar keuze)
    • 1 kilo lams-, runder- of kalfsgehakt
    • 250 gr rijpe tomaten, ontveld en in schijven gesneden
    • 1-2 eetlepels tomatenpuree
    • zout en zwarte peper
    • sap van 1 citroen (naar keuze)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Was de verse okra en snijd de steeltjes af.
    2. Bak de gehakte uien en de hele teentjes knoflook in boter of olie goudbruin. Voor de koks die van de smaak van koriander houden kan een theelepel koriander met de ui en de knoflook worden gebakken, voordat het vlees wordt toegevoegd.
    3. Voeg het gehakt toe en laat bruin worden.
    4. Voeg vervolgens de okra toe en bak voorzichtig een beetje verder. Voeg de tomaten toe, bak nog een paar minuten en bedek alles met water waar eerst 1 - 2 eetlepels tomatenpuree in is opgelost.
    5. Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door elkaar.
    6. Breng aan de kook en laat 1,5 uur sudderen, totdat het vlees en de groenten heel zacht zijn en de saus is ingekookt. Proef de saus en breng op smaak.
    7. Aan de saus kan het sap van 1 citroen worden toegevoegd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren