Warme vijgen met geitenkaas uit de oven

    Warme vijgen met geitenkaas uit de oven

    5keer bewaard
    20min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker en simpel warm voorgerechtje! Je kunt per persoon één vijg serveren, je kunt het gerechtje nog wat opvrolijken door de vijgen te serveren op een bedje van sla. De ingrediënten zijn gebaseerd op twee porties.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 verse vijgen
    • 4 plakjes harde geitenkaas
    • 4 walnoten, in stukjes gebroken
    • scheutje honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Warm de oven voor op 180°C.
    2. Was de vijgen en snijd het bovenste puntje eraf, snij vervolgens een kruis in de vijg en doe dit nogmaals, zodat de vijg open gaat staan als een bloem. Zorg wel dat de onderkant van de vijg intact blijft.
    3. Doe een paar plakjes geitenkaas in de vijg, druk gebroken walnoten in de geitenkaas en maak het geheel af met wat honing. Het laatste wat je nu moet doen is de vijgen 10 tot 15 minuutjes in de oven laten zitten totdat de geitenkaas en de honing lekker zacht zijn geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren