Appeltaart met bladerdeeg

    Appeltaart met bladerdeeg

    20keer bewaard
    25min


    144 personen hebben dit gemaakt

    Een heel eenvoudig recept voor appeltaart, klaar in 25 minuten. Je karameliseert de appels in de pan en voor de bodem gebruik je bladerdeeg. Simpel, snel en lekker!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 appeltaart

    • 2 grote appels
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 eetlepel boter
    • 3-4 velletjes bladerdeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Schil de appels en snij in plakjes.
    2. Meng de appel, suiker, boter en kaneel in een koekenpan op hoog vuur en laat de appels karameliseren. Laat de plakjes appel uitlekken, maar bewaar de saus.
    3. Verwarm de oven voor op 200°C.
    4. Rol het bladerdeeg uit en bekleed hiermee een taartvorm van 20 cm doorsnee. Leg de plakjes gebakken appel op het deeg en bak de taart 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Schenk de overgebleven saus vlak voor het serveren over de appels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    wilma.rikken26
    11

    - Gewaardeerd op - 15 feb 2015

    WillyHSteenbergen
    5

    - Gewaardeerd op - 10 mrt 2015

    Minspinspaan
    0

    De baktijd klopt niet. Tenminste niet als je een rol bladerdeeg uit het koelvak gebruikt. Die moet 40 minuten bakken! Ik vond het ook absoluut niet een wow-taart. - 14 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren