Appeltaart met pruimenmoes en amandelmeel

    Appeltaart met pruimenmoes en amandelmeel

    3keer bewaard
    1uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze appeltaart met amandelmeel en pruimen is ook geschikt voor vegetariërs, coeliakiepatiënten, mensen met een koemelkallergie, diabetici en mensen met een koolhydraatarm dieet.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 pruimentaart

    • 250 gr amandelmeel
    • 65 gr kokosolie, iets verwarmen zodat het smelt
    • 200 ml sojaroom
    • 500 gr pruimen
    • 6 grote appels
    • 100 gr Tagatesse of 20gr stevia
    • 6 eieren
    • 1/2 eetlepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven aanzetten op 190°C. De amandelmeel met de iets verwarmde kokosolie en twee eieren goed mengen tot een deegbal.
    2. Springvorm bekleden met bakpapier en met wat kokosolie insmeren. Hier de deegbal eenvoudig met de hand in uitdrukken.
    3. Maak van de pruimen een moes. Bekleed hier de deegbodem weer mee. De sojaroom met 100 gr Tagatesse of 20 gr stevia, en de andere 4 eieren tot een romig geheel roeren of mixen, net wat je zelf wilt.
    4. De klokhuizen van de appels verwijderen en de appels met schil en al in grove blokjes of schijven snijden. De kaneel er goed doormengen. Dit op de bodem en flink aandrukken.
    5. Het roommengsel eroverheen en ong. 1 uur op 190°C. Ja en dan natuurlijk genieten! Heerlijk!!!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren