Runderstooflapjes zoals Oma ze maakte

    Runderstooflapjes zoals Oma ze maakte

    10keer bewaard
    5uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ken je dat, het lukt maar niet om draadjesvlees te maken zoals het vroeger bij oma smaakte? Na heel veel pogingen eindelijk het recept zelf uitgevonden om heerlijke runderstooflapjes te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo riblappen, in grove stukken gesneden en het meeste vet er afgesneden
    • 1 pot Lacroix runderfond
    • 1 eetlepel Dijon mosterd
    • 2 stukjes foelie
    • 4 laurierblaadjes
    • 6 kruidnagels
    • 10 jeneverbessen, klein blikje tomatenpuree en versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur20min 

    1. Braad het vlees aan en mooi bruin. Voeg de overige ingrediënten toe en laat minstens 5 uur zachtjes sudderen. Regelmatig controleren of er nog voldoende vocht in de pan zit. Op het eind de deksel van de pan nemen en de jus in laten dampen. Naar smaak extra zout toevoegen.

    Tip

    Het loont de moeite om een dubbele portie te maken en deze in te vriezen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren