Runderstooflapjes zoals Oma ze maakte

    5 uur 20 minuten

    Ken je dat, het lukt maar niet om draadjesvlees te maken zoals het vroeger bij oma smaakte? Na heel veel pogingen eindelijk het recept zelf uitgevonden om heerlijke runderstooflapjes te maken.

    RemcoHekker

    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo riblappen, in grove stukken gesneden en het meeste vet er afgesneden
    • 1 pot Lacroix runderfond
    • 1 eetlepel Dijon mosterd
    • 2 stukjes foelie
    • 4 laurierblaadjes
    • 6 kruidnagels
    • 10 jeneverbessen, klein blikje tomatenpuree en versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur20min 

    1. Braad het vlees aan en mooi bruin. Voeg de overige ingrediënten toe en laat minstens 5 uur zachtjes sudderen. Regelmatig controleren of er nog voldoende vocht in de pan zit. Op het eind de deksel van de pan nemen en de jus in laten dampen. Naar smaak extra zout toevoegen.

    Tip

    Het loont de moeite om een dubbele portie te maken en deze in te vriezen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren