Vierseizoenen bietensoep

    Vierseizoenen bietensoep

    1keer bewaard
    3uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze soep heb ik gegeten bij een goede vriendin. Elke keer, als ik op bezoek was, had zij een andere variatie gemaakt. De soep is per jaargetijde aan te passen, alleen de bietjes zijn natuurlijk bij elke soep aanwezig. Bij het bereiden van deze soep kunt u zelf de hoeveelheid bepalen.

    Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels olie
    • 4 - 6 verse bietjes
    • 2 kleine uien
    • 250 gr groenten naar keuze (bijv wortel, selderij en prei)
    • 2 liter kippenbouillon
    • 1 pot augurken (alleen het zuur)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. De bietjes schillen, overige groenten schoonmaken en in stukjes snijden.
    2. De uien snipperen en deze glazig bakken in de olie.
    3. Twee liter kippenbouillon toevoegen met daarin de kleingesneden groenten. Naargelang de kooktijd van de groenten deze toevoegen aan de bouillon.
    4. Naar eigen smaak de groente gaarkoken.
    5. De soep afmaken met het zuur van augurken, en eventueel het augurkengarnituur.

    Tip

    Indien er behoefte is aan een gebonden soep, kunt de gezeefde bloem toevoegen na het glazig bakken van de uien. Deze gezeefde bloem goed doorroeren en met kleine scheutjes de kippenbouillon toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren