Tzatziki

    Tzatziki

    35keer bewaard
    6uur


    242 personen hebben dit gemaakt

    Deze Griekse yoghurtsaus gemaakt van komkommers en munt is een klassieker. Serveer met kebabs, chips, stokbrood of warme pita. Je moet het van te voren bereiden, maar toch smaakt het heerlijk fris.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 1 (500g) pot magere Griekse yoghurt
    • 1 grote komkommer - geschild, ontzaad en geraspt
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1/2 theel zout
    • 1/4 theel gemalen zwarte peper
    • 20 verse muntblaadjes, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur 

    1. Bekleed een vergiet of zeef met kaasdoek of keukenpapier en plaats boven een kom. Laat hier de yoghurt minstens 4 uur in uitlekken.
    2. Pers het overtollige vocht uit de komkommer. Roer de komkommer en uitgelekte yoghurt samen in een kom. Meng de knoflook, zout, peper en munt erdoorheen. Proef en voeg indien nodig meer zout toe. Laat de tzatziki minimaal 1 tot 2 uur in de koelkast staan voordat je het serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren