Rainbow moustache cake

    Rainbow moustache cake

    7keer bewaard
    4uur20min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een vrolijke taart. Opgebouwd uit verschillende lagen gekleurde cake met ertussen een heerlijke botercrème. Heel lekker, maar ook heel machtig!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 regenboogtaart

    • 225 gr boter, kamertemperatuur
    • 425 gr kristalsuiker
    • 5 eiwitten
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 425 gr bloem
    • 1 zakje bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 355 ml melk, kamertemperatuur
    • 5 kleuren voedselkleurstof
    • 250 gr poedersuiker
    • 250 gr boter, kamertemperatuur
    • 2 pakken marsepein, in verschillende kleuren.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Neem een springvorm en bedek de bodem met bakpapier.
    3. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom.
    4. Mix in een andere kom de vanillesuiker, suiker en boter tot een romig geheel. Voeg één voor één de eiwitten toe terwijl je mixt.
    5. Mix de helft van het bloemmengsel en de helft van de melk door elkaar. Voeg de andere helften toe, en mix het tot een geheel.
    6. Weeg het deeg en deel het gewicht door 5.
    7. Doe 1/5 van het deeg in een nieuwe kom en voeg één kleurstof toe. Giet het in de springvorm en zet het ongeveer 15-20 minuten in de oven.
    8. Als de eerste taartbodem klaar is haal je hem met bakpapier en al uit de vorm en laat de springvorm even afkoelen. Herhaal nu stap 2 en 7.
    9. Als alle lagen klaar zijn laat je ze goed afkoelen. Zet ze bijvoorbeeld 2 uur in de koelkast.
    10. Terwijl de bodems staan af te koelen kan je alvast aan de vulling beginnen.
    11. Mix de boter zacht, voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix het tot 1 geheel.
    12. Als de bodems koud genoeg zijn haal je de eerste bodem uit de koelkast en leg je hem op een bord of taartplateau.
    13. Haal voorzichtig het bakpapier eraf.
    14. Besmeer de bodem met de botercrème.
    15. Herhaal stap 12 t/m 14 totdat alle taartbodems op zijn.
    16. Als er nog botercrème over is, smeer je dit over de buitenkant van de taart heen.
    17. Rol nu het eerste pak marsepein uit, en bedek de hele taart ermee.
    18. Rol ook het tweede pak uit, en snijd een snor eruit en plak deze op de taart.

    Bekijk dit op mijn blog

    Mijn blog

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren