Ierse aardappelpuree

    Ierse aardappelpuree

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk bij een lekker stuk stoofvlees of "a pint of lager". Recept deels uit Jamie Olivers kookboek maar aangepast =)

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 75-150 gram aardappelen (per persoon)
    • 2 uien (3 sjalotjes ter variatie)
    • water (ong. de helft van het aardappel gewicht)
    • 25 gr boter (en event. extra voor de puree)
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Schil de aardappelen en snij ze in grove blokjes. Maak de blokjes niet te klein zodat er nog stukken aardappel in de puree zitten. Snij de uien in kleine blokjes, deze moeten wel klein om de smaak goed te vermengen.
    2. Zet een kookpan op het vuur en verhit een flinke klont boter (25gr). Fruit hierin de uien tot ze glazig zien en je ze kan ruiken.
    3. Doe het water in de pan en voeg de aardappelblokjes toe. Zet het vuur hoog totdat het water begint te koken.
    4. Kook de aardappelen totdat het een mooie smeuïge puree is geworden en het water is weggekookt.
    5. Breng op smaak met peper, zout en evt. nog extra boter.
    6. Voor variatie, vervang uien door sjalotten en voeg één klein teentje knoflook toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren