Bladerdeeghapjes met olijf

    Bladerdeeghapjes met olijf

    28keer bewaard
    40min


    68 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke hapjes gemaakt met olijven gerold in bladerdeeg. Je kunt ze met verschillende soorten olijven maken, groene olijven, kalamata olijven, gevulde olijven... Zorg er alleen voor dat er geen pitten meer in zitten. Je kunt deze hapjes vantevoren maken en invriezen. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 hapjes

    • 24 ontpitte olijven (zoals Kalamata en gevulde groene olijven)
    • 500 gr bladerdeeg, ontdooid

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Snij het bladerdeeg in repen van ongeveer 15 cm lang en 1 cm breed. Wikkel een olijf in een reepje bladerdeeg en leg op een bakplaat. Herhaal met alle olijven en de reepjes bladerdeeg.
    3. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin is.

    Video

    Bladerdeeghapjes met olijf
    Bladerdeeghapjes met olijf

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    WenBosch
    van
    2

    Leuk idee! En lekker als je graag olijfjes eet!! - 26 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren