Shortbread

    Shortbread

    8keer bewaard
    1uur5min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Deze shortbread puntjes zijn romig en vol van smaak, een beetje zoals boterkoek. Heel makkelijk om te maken als je een keukenmachine hebt. Maak dit recept voor shortbread in een ronde taartvorm en snij er dan (als de koek nog warm is!) punten van. Bestrooi met wat kristalsuiker vlak voor serveren. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 16 shortbread puntjes

    • 275 gr bloem
    • 2 eetlepels gemalen amandelen
    • 85 gr kristalsuiker
    • 225 gr boter, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde taartvorm van 30 cm doorsnee in (een lage vorm, of eentje met een losse bodem)
    2. Doe de bloem, gemalen amandelen, suiker en boter in een keukenmachine en mix tot het deeg zich in een bal vormt.
    3. Leg het deeg in de taartvorm en druk het gelijkmatig plat met je handpalm of een lepel. Prik overal in het deeg gaatjes met een vork.
    4. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de koek goudbruin is. Snij de shortbread in punten zolang het nog warm is en nog in de vorm.
    5. Laat dan ongeveer 15 minuten afkoelen voor je de koek uit de vorm verwijderd en op een rooster verder laat afkoelen.

    Video

    Shortbread (Engels zandgebak)
    Shortbread (Engels zandgebak)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren