Rode kool met appel en ui

    Rode kool met appel en ui

    9keer bewaard
    20min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Rode kool wordt geroerbakt met appel en ui en op smaak gebracht met kruidnagel, balsamico, kaneel en nootmuskaat, voor een verrassend lekker bijgerecht! Serveer bijvoorbeeld met aardappelpuree of gekookte aardappelen, en een stukje vlees.

    Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 rode uien, in dunne ringen
    • 2 appels, geschild en in kleine blokjes
    • 300 gr verse rode kool, in dunne reepjes
    • 1 eetlepel balsamicoazijn
    • snufje gemalen kruidnagel
    • snufje kaneel
    • snufje nootmuskaat
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak hierin de uien glazig (niet bruin!).
    2. Voeg de blokjes appel toe en bak een paar minuten mee.
    3. Voeg dan de rode kool toe, met de balsamicoazijn en een snufje kruidnagel. Roerbak 5-7 minuten, tot de rode kool beetgaar is.
    4. Breng op smaak met kaneel, nootmuskaat, zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    gemaakt zonder de balsamico, die vind ik te overheersend. Heerlijk fris en knapperig - 22 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren