Quiche met peer en roquefort

    Quiche met peer en roquefort

    7keer bewaard
    45min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Al jaren mijn favoriet. Heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht, maar ook als mini quiches bij de borrel. Je kunt bladerdeeg gebruiken, maar deze combinatie vind ik zelf het lekkerst met croissantdeeg.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 hartige taart

    • 4 plakjes croissantdeeg of bladerdeeg
    • 2 eieren
    • 125 ml crème fraîche of kookroom
    • 100 gr roquefort
    • 1 blik halve peren op lichte siroop
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Leg de ontdooide plakjes croissantdeeg in een ingevette bakvorm; prik een paar keer in.
    3. Vermeng de eieren, roquefort, room en zout en peper in een kom.
    4. Leg de halve peren op het deeg en giet de eieren/kaas/room hieroverheen.
    5. Bak in de oven totdat bovenkant goudbruin is (1 grote quiche ongeveer 30 minuten; 4 kleine quiches 15-20 minuten).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Super lekker, dankjewel. - 30 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren