Appel-kaneelcake

    Appel-kaneelcake

    5keer bewaard
    1uur25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere appel-kaneelcake gaat er bij mij altijd wel in. Zelf voeg ik er ook altijd wat rozijnen aan toe, maar dit is optioneel. Als je er niet van houdt, dan doe je er een appeltje meer in. Voor al mijn baksels gebruik ik roomboter, omdat er in margarine te veel water wordt verwerkt. Maar smaken verschillen natuurlijk.

    MartijnvanS Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 200 gr roomboter, op kamertemperatuur
    • 100 gr witte basterdsuiker
    • 100 gr donkere basterdsuiker
    • 1 1/2 theelepel kaneel + extra voor over de appeltjes
    • 4 medium scharreleieren
    • 3 middelgrote appelen, goudreinet, golden delicious of zoetzure elstar
    • 75 gr rozijnen, optioneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur25min 

      Voorbereiden:

    1. * Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur klaarstaan voor gebruik.

      * Oven voorverwarmen: 150°C (Elektrische oven)

      * Cakeblik invetten en de bodem bekleden met bakpapier.

      * Schil de appelen, verdeel deze in blokjes van +/- 1 cm en strooi hier wat kaneel overheen.
    2. De cake:

    3. Mix de suikers en boter met elkaar samen tot het een mooi glad geheel is.
    4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan je boter/suiker-mix. Zorg ervoor dat het eerste ei goed is gemixt voor je het volgende toevoegt. Mix na het laatste ei nog kort alles goed door elkaar zodat het een luchtig beslag wordt.
    5. Mix nu je bloem en kaneel door het beslag, mix het niet te lang anders raak je alle lucht kwijt. Als het beslag klaar is, zie je geen bloem meer en is je beslag glad en luchtig.
    6. Stort de appeltjes over het beslag en schep deze er in zo weinig mogelijk slagen door je beslag. Stort vervolgens het beslag in het cakeblik.
    7. Bak de cake af op 150°C, in ong. 65 minuten. Kijk na 30 minuten voor de zekerheid of de bovenkant niet te snel gaat. Is dit wel het geval, plaats een bakplaat boven het bakblik in de oven zodat de cake niet verder verkleurt. Om te checken of de cake gaar is, kun je met een satéprikkertje in de cake prikken. Blijft er nog wat aan de prikker hangen, dan kan de cake nog een extra 5 minuten gebruiken.
    8. Warm is de cake natuurlijk het lekkerst, met een flinke toef slagroom! Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren