Veganistische lasagne

    Veganistische lasagne

    28keer bewaard
    2uur30min


    150 personen hebben dit gemaakt

    Lagen met vullende tomatensaus, tahoe en lasagnavellen - een heerlijk en hartig veganistisch gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 10 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 4 blikken (van 400 gr) gepelde tomaten
    • 5 eetl tomatenpuree
    • handvol gehakte verse basilicum
    • lepeltje gehakte verse peterselie
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 pak (500 gr) eivrije lasagnevellen
    • 1 kilo stevige tahoe
    • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
    • handvol gehakte verse basilicum
    • handvol gehakte verse peterselie
    • 1/2 theelepel zout
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 800 gr diepvries spinazie, ontdooid en uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Maak de saus: Verhit de olie in een grote zware pan op matig vuur. Fruit de ui tot deze zacht is, ongeveer 5 min. Fruit dan nog 5 minuten de knoflook mee.
    2. Voeg de tomaten, tomatenpuree, basilicum en peterselie bij de uien. Roer goed door, zet het vuur laag en laat saus 1 uur lang afgedekt sudderen. Voeg zout en peper toe naar smaak.
    3. Breng ondertussen een grote pan gezouten water aan de kook en kook hierin de lasagnevellen gedurende 9 minuten. Giet het water af en spoel nog even goed af.
    4. Verwarm de oven voor op 200 graden C / gasstand 6.
    5. Doe tahoeblokken in een grote kom. Voeg de knoflook, basilicum, peterselie, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar door de tahoe tussen je vingers te knijpen.
    6. Maak de lasagne: Verdeel 250 ml van de saus over de bodem van een ovenschaal (22x33cm). Leg daarover één laag lasagnevellen met daarover 1/3 van het tahoemengsel. Verdeel de spinazie gelijkmatig over de tahoe. Schep hier 375ml van de saus overheen en beleg met een volgende laag lasagnevellen. Spreid hier weer 1/3 van het tahoemengsel over, giet 375ml saus over de tahoe en beleg met de laatste laag lasagnevellen. Spreid tenslotte de laatste 1/3 deel tahoe erover en giet de resterende saus over alles heen.
    7. Dek af met aluminiumfolie en bak de lasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    allrecipes
    1

    Bakkertje51: de spinazie stond inderdaad niet meer in de beschrijving, maar is inmiddels toegevoegd in stap 6! 100 teentjes moet 10 zijn... Onze excuses! EstherM: eivrije pasta is in de meeste supermarkten wel te vinden. - 10 nov 2012

    van
    1

    Dit is geen veganistisch recept. Pasta en dus ook lasagnevellen worden altijd met eidooiers gemaakt. Dan wel vers, dan wel in poedervorm. - 10 jun 2011

    MandyvanDoorn
    0

    - Gewaardeerd op - 19 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren