Tortilla met gehakt en spinazie

    Deze tortilla ovenschotel wordt gemaakt van tortilla's, gehakt en spinazie en is heerlijk. Moet je een keer geproefd hebben.

    Jeannette55

    Zeeland, Nederland
    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • olie
    • 300 gr gehakt
    • gehaktkruiden
    • 300 gr diepvries spinazie
    • 75 gr boursin
    • peper en zout
    • 4 tortilla's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snipper het uitje en snij het teentje knoflook fijn.
    2. Voeg een beetje olie in een wok toe en bak de ui en knoflook. Voeg na een paar minuten het gehakt toe en roerbak het gehakt rul. Voeg gehaktkruiden naar eigen smaak toe.
    3. Als het gehakt gaar is voeg je de ontdooide spinazie toe. Na een paar minuten boursin toevoegen en alles goed door elkaar roeren, op smaak maken met zout en peper.
    4. Tortilla's volgens gebruiksaanwijzing voorbereiden. Een stuk aluminiumfolie afscheuren (of een ronde ovenschaal gebruiken ter grootte van de tortilla) en 1 tortilla erop leggen. Een schep gehakt-spinaziemengsel erop leggen, daarop weer 1 tortilla. In totaal 3 lagen gehakt-spinazie en 4 tortilla's.
    5. Bovenste tortilla beleggen met geraspte of plakjes kaas, maakt niet uit. Wat je in huis hebt.
    6. In een oven van 200 gr C zetten voor +/- 25-30 min. totdat de kaas goed gesmolten is. Zelf verwarm ik de oven niet voor.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 10 collecties