Salade au Chèvre

    Salade au Chèvre

    2keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk voorgerecht; salade met geroosterde plakjes stokbrood met warme geitenkaas, overgoten met een heerlijke dressing en bestrooid met geroosterde walnoten.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 90 gram walnoten, in stukjes gebroken
    • 1,5 theelepels zeezout
    • 8 sneetjes stokbrood
    • 1 grote teen knoflook, gehalveerd
    • 125/150 gr geitenkaas, in 8 plakjes gesneden
    • 100 gr gemengde sla
    • 2 kleine rode uie, in dunne ringetjes gesneden
    • Dressing
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels walnootolie
    • 3 eetlepels dragonazijn
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de grill voor.
    2. Doe de walnoten in een kom en giet er kokend water over. Laat ze een minuut staan, laat ze dan uitlekken en schud ze droog. Rooster ze in drie tot vier minuten onder de grill goudbruin. Strooi er zeezout over schud even en laat afkoelen.
    3. Leg het stokbrood onder de grill en rooster de sneetjes aan een kant goudbruin. Haal ze onder de grill uit en wrijf de geroosterde kant in met de knoflook. Laat enkele minuten afkoelen, draai ze om en leg een plakje geitenkaas op elk sneetje. Leg ze nog twee tot drie minuten onder de grill, of tot de kaas bruin is.
    4. Meng voor de dressing de olijfolie, de walnotenolie, de dragonazijn en de knoflook en breng op smaak met peper en zout.
    5. Meng de sla, de ui en de geroosterde walnoten en leg ze op een bord. Verdeel de geitenkaasbroodjes erover en giet er een beetje dressing over. Serveer terwijl de broodjes nog warm zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren