Citroenmousse met aardbeien en limoncello

    Citroenmousse met aardbeien en limoncello

    2keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzonder dessert van zelfgemaakte citroenmousse gemaakt met ricotta, geserveerd met verse aardbeien die gemarineerd worden in limoncello.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 400 gr ricotta
    • 6 citroenen, geraspt en uitgeperst
    • 100 gr suiker
    • 600 ml slagroom
    • 400 gr aardbeien
    • 60 gr poedersuiker
    • 200 ml limoncello
    • paar blaadjes munt, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng de ricotta, geraspte citroenschil, citroensap en de suiker met een garde goed door elkaar. Klop de slagroom stijd en spatel dit door het ricottamengsel.
    2. Snij de aardbeien in stukjes. Vermeng ze in een kom met de poedersuiker. Schep alles voorzichtig om. Giet de limoncello er bij en laat ze 10 minuten marineren.
    3. Verdeel de citroenmousse over 8 schaaltjes. Lepel de stukjes aardbei en het limoncellovocht erop. Garneer met een blaadje munt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren