Pão de queijo (Braziliaans kaasbrood)

    Pão de queijo (Braziliaans kaasbrood)

    24keer bewaard
    1uur15min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Deze overheerlijke mini-kaasbroodjes zijn een favoriet hapje in Brazilië en zijn toevallig ook nog eens glutenvrij. Makkelijk om te maken en ontzettend lekker! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 300 ml melk
    • 150 ml plantaardige olie
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 500 gr tapiocameel
    • 2 eieren
    • 250 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakplaat in en bestrooi met (tapioca)meel.
    2. Breng de melk, olie en zout in een middelgrote steelpan aan de kook.
    3. Zodra de melk begint te koken, voeg je het tapiocameel toe (alles tegelijk). Blijf roeren, tot het tot een deeg vormt dat van de randen van de pan loskomt.
    4. Haal van het vuur en laat het deeg afkoelen.
    5. Meng de eieren een voor een door het deeg, en meng dan de geraspte kaas erdoor.
    6. Vorm balletjes van het deeg met ingevette handen en leg ze op de voorbereide bakplaat. Hou wat ruimte tussen de balletjes vrij.
    7. Bak de kaasballetjes in ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze gerezen en licht goudbruin zijn. Serveer warm.

    Video

    Braziliaans kaasbrood
    Braziliaans kaasbrood

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren