Appelpops van Toetjestafel

    Appelpops van Toetjestafel

    8keer bewaard
    35min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Het recept is super makkelijk en snel te maken. Geïnspireerd op het idee van cakepops kwam ik op het idee van appelpops: appelflap op een stokje. Leuk voor op een feestje of als traktatie.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 1 pak roomboter bladerdeeg
    • 1 grote rode appel of twee kleine appels
    • 3 eetlepels rietsuiker en wat extra om over de appelpops te strooien
    • 3 eetlepels rozijnen
    • 2 theelepels kaneel
    • 1 ei
    • lollystokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appels. Snij ze in kleine, fijne blokjes en meng met de suiker, rozijnen en kaneel.
    2. Druk de vormpjes uit het bladerdeeg. Ik gebruik rondjes en hartjes.
    3. Plaats in het midden een lollystok en vul het met het appelmengsel.
    4. Plaats hierop nog een stuk bladerdeeg en druk de zijkanten met een vork dicht.
    5. Kluts een ei en en smeer met een kwastje de bovenkant van het bladerdeeg met ei. Strooi wat rietsuiker erop.
    6. Bak de appelpops in de oven voor ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.

    Bekijk dit op mijn blog

    http://www.toetjestafel.com/2013/10/recept-applepops.html

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren