Tempura van groenten

    Tempura van groenten

    5keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Knapperige tempura van groenten; groenten in een beslagje en dan gefrituurd. Een heerlijk Japans voorgerecht of hapje. Serveer met de dipsaus uit dit recept, of gewoon met sojasaus.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 zoete aardappel, geschild en in plakjes
    • 1 ui, in partjes
    • 1 paprika, in repen
    • 100 gr shiitake paddenstoelen
    • 100 gr sperziebonen
    • plantaardige olie om in te frituren
    • Beslag
    • 450 ml koud water
    • 2 eierdooiers
    • 200 gr bloem
    • Dipsaus
    • 2 eetlepels lichte sojasaus
    • 1/8 theelepel dashi korrels
    • 2 eetlepels mirin (rijstwijn)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng de ingrediënten voor de dipsaus met een garde en zet opzij.
    2. Meng voor het beslag het water en de eierdooiers; klop goed door met een garde. Voeg de bloem toe door een zeef en klop met een garde tot het net gemengd is (het beslag mag een beetje klonterig zijn).
    3. Verhit de olie in een wok of diepe pan tot het heet is, maar het mag niet roken. Doop stukjes groenten in het beslag en leg dan direct in de hete olie. Frituur de groenten in gedeelten.
    4. Haal de groenten uit de pan als ze goudbruin zijn en leg op keukenpapier om uit te lekken. Herhaal met alle groenten. Serveer warm met de dipsaus.

    Video

    Tempura van groenten
    Tempura van groenten

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren