Vindaloo met varkensvlees

    Vindaloo met varkensvlees

    1keer bewaard
    1uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Alhoewel varkensvlees bijna niet gebruikt wordt in India, is dit recept een specialiteit van de Goan keuken en Vindaloo wordt steeds met azijn bereid. Dit gerecht wordt met rijst geserveerd.

    Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • ongeveer 120 ml azijn
    • water
    • 500 gr varkensvlees, in blokjes gesneden
    • 1 ui
    • 1 theelepel komijn
    • 2 theelepels mosterdzaden of 2 theelepels mosterd met zaad in
    • 5 knoflookteentjes
    • 15 gr verse gember
    • 8 peperkorrels
    • olie
    • 15 gr currypoeder
    • 450 gr tomaten, vel erafhalen en in stukjes snijden
    • 1/2 theelepel kurkuma
    • 1 stokje kaneel
    • 4 kruidnagels
    • ong 1 liter vleesbouillon
    • verse koriander, om te garneren
    • rijst, naar wens

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Vermeng in een schaal de azijn met een beetje water en doe het vlees hierin.
    2. In een blender vermeng je de ui, komijn, mosterdzaadjes/mosterd, knoflook, gember en peperkorrels. Vul dit aan met azijn als het te dik is. Het moet een mooie dikke saus worden.
    3. Doe het vlees er bij en laat minstens 20 minuten marineren, beter nog langer.
    4. Verhit de olie in een grote pan samen met de currypoeder. Voeg het vlees toe, tomaten en kurkuma en blijf roeren tot de tomaten volledig stuk gekookt zijn. Voeg de kaneel en in een neteldoek de kruidnagels toe.
    5. Voeg zout en de vleesbouillon toe (het vlees moet volledig onder staan). Met het deksel op de pan laat je dit zeker 40-50 minuten pruttelen tot dat het vlees zacht is en er een heel dikke saus is. Eventueel kan je nog meer vleesbouillon toevoegen indien nodig.
    6. Kook ondertussen de rijst en versier bij het opdienen het gerecht met verse korianderblaadjes.

    Tip

    Indien je dit recept meer pit wil geven, staat het je vrij om meer currypoeder te gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren