Heerlijke Snicker chocoladekoek

  2 uur 10 minuten

  Heerlijke Snicker chocokoekjes die nog eens makkelijk te maken zijn. Zeker een aanrader. Bekijk ook de video van mijn recept.

  CookingWithKhadija

  5 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 30 stukjes koek

  • 500 gr pinda's
  • 100 gr speculaas
  • 100 gr biscuit
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels honing
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 400 gr witte chocolade
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gr bruine chocolade
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur30min in de koelkast  ›  Klaar in:2uur10min 

  1. Hak de pinda's fijn in een keukenmachine. Hak daarna ook de speculaasjes en biscuitjes fijn in de keukenmachine en vermeng met de pinda's.
  2. Voeg kaneel, gemberpoeder, vanillesuiker en honing toe aan het kruimelmengsel. Schenk het blikje gecondenseerde melk erbij en roer het mengsel samen met een lepel. Het beslag hoort dik te zijn.
  3. Bedek een rechthoekig bakblik met een groot stuk bakpapier. Het bakpapier moet boven de randen uitsteken. Druk het kruimelbeslag in het bakblik, en zet opzij.
  4. Smelt 200 gr witte chocolade au bain-marie en voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe. Roer door de pan met een spatel tot de chocolade in z'n geheel is gesmolten.
  5. Schenk de witte gesmolten chocolade over de laag koek in het bakblik, en verdeel gelijkmatig.
  6. Smelt de bruine chocolade au bain-marie en voeg 1 eetlepel zonnebloemolie toe. Roer weer door de pan met een spatel tot de chocolade in z'n geheel is gesmolten.
  7. Vul een plastic zak met de gesmolten chocolade, knoop deze dicht, en knip er een heel klein hoekje uit. Knijp decoratieve horizontale en verticale lijnen uit over het gebak, en gebruik daarna een cocktailprikker voor verdere decoraties (zie video voor ideeën).
  8. Zet het gebak 45 minuten in de koelkast.
  9. Smelt de resterende 200 gr witte chocolade au bain-marie, en roer met een spatel door de chocolade tot deze is gesmolten.
  10. Haal de koek uit de koelkast en draai deze voorzichtig om. Zorg dat de bakvorm bedekt is met het bakpapier en leg de koek omgekeerd terug in de bakvorm. Schenk de gesmolten chocolade uit over de koek, en herhaal de stappen door weer met de gesmolten bruine chocolade en cocktailprikker te decoreren.
  11. Zet weer terug in de koelkast, ong 30-45 minuten, en als de koek hard genoeg is, kun je deze in stukken snijden. Verwijder eerst de bakvorm en het bakpapier. Houd een groot mes voor het aansnijden onder heet water, dat snijdt makkelijker. Snij eventueel de randen weg, snij de koek in 4 gelijke repen en daarna in ruitvormige stukjes. Serveer.

  Video:

  Bekijk mijn video van dit recept op YouTube.

  Bekijk dit op mijn blog

  CookingWithKhadija

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)