Soep van doperwten en kropsla met zuring, groene asperges en mul

    Soep van doperwten en kropsla met zuring, groene asperges en mul

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Romige gepureerde soep van ui, prei, doperwten en kropsla geserveerd met groene asperges, zuring en rode mulfilet.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • wit van 1 prei
    • olijfolie
    • 1,5 dl witte wijn
    • 300 gram gedopte doperwten
    • ½ kropsla, bladeren geplukt en fijngesneden
    • 5 dl kippenbouillon
    • 1 dl koksroom
    • 8 groene asperges, geschild
    • 4 mulfilets
    • 4 bladeren zuring, in heel fijne repen
    • boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Zet de sjalotten en de prei aan in olijfolie en gaar deze zonder te kleuren. Blus af met witte wijn en laat deze flink inkoken.
    2. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Gaar in deze bouillon de doperwten, voeg dan de sla toe en pureer het geheel. Proef op peper en zout en voeg de koksroom toe aan de soep, nadat deze iets is afgekoeld.
    3. Gaar de schoongemaakte asperges afgedekt met bakpapier in ruim kokend water met een klontje boter gedurende 5 minuten. Het bakpapier moet de asperges afdekken zodat de bovenop liggende asperges ook aan de bovenkant gaar worden. Dat is de functie van het bakpapier.
    4. Leg ondertussen de mulfilets met de velkant naar boven in een ovenschaal en bedek deze met een laagje olijfolie. Gaar in een oven van 120°C (ongeveer een kwartier). Serveer met asperges, zuring en heet gemaakte soep.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren