Appeltaartje met honing-rode-wijnsaus en vanille-ijs

    Appeltaartje met honing-rode-wijnsaus en vanille-ijs

    1keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Elegante kleine appeltaartjes met amandelspijs geserveerd met warme, zoete rodewijnsaus en zelfgemaakt roomijs.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de saus
    • 100 gram bruine suiker
    • 1 eetlepel bloemenhoning
    • scheutje water
    • 3 dl droge rode wijn
    • ½ kaneelstok
    • Voor de appeltaartjes
    • 4 rondjes bladerdeeg van 10 centimeter
    • 70 gram amandelspijs
    • 20 gram zachte boter
    • scheut amandellikeur
    • 1 eidooier
    • 2 eetlepels geschaafde amandelen
    • citroenrasp van 1 citroen
    • citroensap van 1 citroen
    • 1 ei, losgeklopt
    • 2 flinke stevige appels
    • poedersuiker
    • Voor het ijs
    • 2 dl volle melk
    • 2 dl slagroom
    • 1 vanillestok
    • 3 eidooiers
    • 75 gram suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Maak een karamel van suiker met de honing, blus af met water en vervolgens met rode wijn en voeg de kaneelstok toe. Kook in tot een wat dikkere saus.
    2. Prik gaatjes in het bladerdeeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Klop de amandelspijs met de boter en de eidooier. Voeg likeur, geschaafde amandelen en de citroenrasp toe. Leg op ieder bladerdeegplakje een bolletje amandelmengsel en strijk het bladerdeeg in met het ei. Schil de appel en snij er mooie partjes uit en meng deze met wat citroensap en poedersuiker. Maak het taartje af en bak het twintig minuten in een oven van 180°C.
    3. Breng voor het ijs de melk met de room, een eetlepel suiker en de gespleten vanillestok aan de kook. Laat dit geheel een kwartier trekken. Klop de eidooiers met de rest van de suiker dik en licht van kleur. Schraap het merg uit de vanillestok en doe het terug in de room. Voeg de room al kloppend bij het eimengsel en maak hiervan au bain-marie een vla. Laat dit mengsel afkoelen in de vriezer (minimaal 2 uur op ong. -18°C) en draai er ijs van.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren