Bananenchips (tostones)

    Bananenchips (tostones)

    1keer bewaard
    20min


    99 personen hebben dit gemaakt

    Deze gebakken, groene bakbananen, die populair zijn in veel Latijns-Amerikaanse landen, zorgen voor een absoluut heerlijk bijgerecht of tussendoortje. Het gerecht staat bekend onder vele namen, zoals patacones of tostones. Het zijn groene in stukjes gesneden bakbananen die worden gebakken tot ze goudbruin zijn, met een krokante buitenkant en een zachte binnenkant. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 5 eetlepels olie, om in te bakken
    • 1 bakbanaan, geschild en in plakjes
    • 750 ml koud water, of zoveel als nodig
    • zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan. Leg de bananen in de olie en bak ze aan beide kanten tot ze goed goudbruin zijn gebakken, na ong. 3-4 minuten per kant.
    2. Haal de bananen uit de pan en plet elk plakje door er met de onderkant van een glas of kom op te drukken.
    3. Dompel de bananen onder in het koude water, leg ze dan terug in de hete olie in de pan en bak ze nog 1 minuut per kant. Voeg zout naar smaak toe en serveer direct.

    Verse bananen

    Als uw lokale supermarkt geen bakbanenen in voorraad hebben, zijn ze vaak te vinden in Aziatische supermarkten.

    Video

    Bananenchips (Tostones)
    Bananenchips (Tostones)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren