Asperges met coquilles, kreeftsaus, gepocheerd kwartelei, sesamkletskop en bieslookolie

    Asperges met coquilles, kreeftsaus, gepocheerd kwartelei, sesamkletskop en bieslookolie

    1keer bewaard
    1uur30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Coquilles en witte asperges geserveerd met kreeftsaus, gepocheerd kwartelei, zelfgemaakte sesamkletskop en bieslookolie.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 12 witte asperges
    • 12 coquilles
    • kontje boter
    • olijfolie, om in te bakken
    • Voor de kreeftsaus
    • 2 dl witte wijn
    • 2 dl kreeftenfond
    • 2 dl kookroom
    • Voor de kletskoppen
    • ½ dl sinaasappelsap
    • 25 gram bloem
    • 50 gram gesmolten boter
    • 50 gram sesamzaad
    • 60 gram poedersuiker
    • ½ eetlepel gemalen peper
    • Voor de bieslookolie
    • bosje bieslook
    • 1 dl neutrale olie
    • Voor de kwarteleitjes
    • 12 kwarteleitjes
    • bosje peterselie
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Voor de kreeftsaus de wijn tot de helft inkoken, de kreeftfond toevoegen en weer tot de helft inkoken. Dan de room toevoegen en laten inkoken tot een dikkere saus.
    2. Voor de kletskoppen een beslagje maken van sinaasappelsap, bloem, boter, sesam, poedersuiker en peper. Dit beslagje in vier delen dun uitstrijken op bakpapier en afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C.
    3. De bieslook fijnsnijden en pureren in de olie. ½ uur laten rusten en dan zeven.
    4. De asperges voor tweederde schillen, met boter in ruim water opzetten, vijf minuten zacht koken en daarna in het hete water laten rusten met de deksel op de pan.
    5. 4 roestvrijstalen vormpjes instrijken met olie, de peterselie heel fijnsnijden en hiermee de bodem bedekken. De eieren erover breken en daarbij de dooier heel laten. Peper en zout naar smaak toevoegen. In een heetwaterbad zetten totdat de eiwitten net gestold zijn.
    6. De coquilles goed drogen en in weinig olijfolie twee minuten aan iedere kant bakken.
    7. Serveer 3 witte asperges per bord, leg 3 coquilles op de asperges en giet daarover wat van de kreeftsaus en de bieslookolie. Maak het bord af door de kletskop op de coquilles te leggen en het gepocheerde kwartelei naast de asperges te serveren.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren