Lamszadel en lamsworstjes met aardappelwaaiers en aspergetips

    Lamszadel en lamsworstjes met aardappelwaaiers en aspergetips

    1keer bewaard
    1uur45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lamszadel en lamsworstjes met saus van eekhoorntjesbrood, cantharellen en geserveerd met aardappelwaaiers en aspergetips.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • olie en boter
    • 2 uien
    • halve prei, in stukken
    • stuk knolselderij
    • halve winterwortel, in stukken
    • 2 tenen knoflook, in stukken
    • ½ eetlepel jeneverbes, gekneusd
    • 1 laurierblad
    • flinke tak rozemarijn
    • 2 dl rode wijn
    • 2 dl kalfsfond
    • 2 dl paddenstoelenvocht (eekhoorntjesbroodvocht)
    • 4 charlotte-aardappelen
    • olijfolie
    • 4 lamszadels van elk 175 gram
    • 4 lamsworstjes
    • 300 gram cantharellen, schoongeborsteld
    • 300 gram aspergetips

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Zet alle groenten en kruiden aan in olijfolie en voeg dan de wijn toe. Laat de wijn met de overige ingrediënten inkoken. Voeg de fond en het eekhoorntjesbroodvocht toe.
    2. Schil de aardappelen en steek er op tweederde een satépin door. Snij de dan heel fijn tot op deze pen in en bestrijk ze met olijfolie. Gaar ze (met pen erin) ongeveer een uur in een oven van 180°C.
    3. Bak de lamszadel mooi bruin (3 à 4 minuten per kant) en laat ze nog even rusten in de oven samen met de aardappelen. Doe dit circa 15 minuten in een oven van 100°C.
    4. Bak ondertussen de worstjes en bak de cantharellen kort in boter. Zeef de saus.
    5. Blancheer de asperges en serveer met de paddestoelen, vlees, aardappelen en saus.

    Waar koop je eekhoorntjesbroodvocht?

    Vocht van eekhoorntjesbrood is o.a. te koop bij gespecialiseerde groothandels in verpakkingen van 400 ml of 1000 ml.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren