Tonijn in pancetta met kalfsschnitzel en witte asperges

    Tonijn in pancetta met kalfsschnitzel en witte asperges

    1keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Tonijn in pancetta met kalfsschnitzel met aspergesaus, asperges, puree van peterseliewortel en doperwten. Zorg ervoor dat de tonijn, schnitzels en het spek op kamertemperatuur zijn voor het bakken.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de aspergesaus
    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • 4 witte asperges, in stukken
    • 1 dl witte wijn
    • 2 dl kalfsbouillon
    • 30 gram boter
    • 20 gram bloem
    • Voor de peterseliewortelpuree
    • 3 peterseliewortels
    • 3 tenen knoflook
    • crème fraîche
    • zout en peper
    • Voor de groenten
    • 12 witte asperges, geschild
    • boter
    • 300 gram verse doperwten
    • limoenolie
    • peper en zout
    • Voor de tonijn en schnitzels
    • 4 moten tonijn van 150 gram
    • 8 plakken pancetta
    • 4 kalfsschnitzels van 100 gram
    • olijfolie
    • bosje kervel, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kook voor de saus de sjalot, aspergestukken met de wijn en de bouillon gedurende twintig minuten. Pureer de saus dan en druk hem door een zeef. Meng de boter met de bloem en bind de saus hiermee.
    2. Kook de peterseliewortel met de knoflook gaar. Pureer alles en breng op smaak met de creme fraiche, peper en zout.
    3. Breng ruim water aan de kook, leg de asperges er in met een klontje boter en dek af met bakpapier. Het bakpapier moet de asperges afdekken zodat de bovenop liggende asperges ook aan de bovenkant gaar worden. Dat is de functie van het bakpapier. Kook de asperges 10 minuten en draai het vuur uit. Laat nu nagaren in het kookvocht.
    4. Blancheer de doperwten en breng ze op smaak met limoenolie peper en zout.
    5. Wikkel de moten tonijn stevig in het spek.
    6. Bestrijk de schnitzels met olijfolie en gril ze kort.
    7. Gril de moten tonijn. Tonijn grillen luistert heel nauw. Het spek is zo dun dat het het garingsproces nauwelijks beinvloedt. Heel belangrijk is echter dat de tonijn voor het bereiden op kamertemperatuur is, net zoals het spek. Gril de omwikkelde tonijn niet langer dan 2 minuten per kant (bij een dikte van circa 4 cm per moot) en serveer met schnitzels, saus, puree en sjalotten. Voeg ter garnering wat van de kervel toe.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren