Groene en witte asperges met gerookte tonijn

    Groene en witte asperges met gerookte tonijn

    1keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Witte asperges met crème fraîche en groene asperges met truffelolie en broodkruim, daarbij gerookte tonijn.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 12 witte aspergetips
    • 1 bosje groene aspergetips
    • 4 moten tonijn van 125 gram
    • 100 ml crème fraîche (van goede kwaliteit)
    • 4 dikke sneden oerbrood, zonder korst en in stukken
    • paar takken tijm, blaadjes gerist
    • flinke teen knoflook
    • olijfolie
    • truffelolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. De witte asperges 4 minuten koken in water met een flinke steek boter en zout. Vuur uitzetten, deksel op pan leggen en zeker half uur laten staan. In een ander pannetje de groene tips garen in circa drie minuten. De tips direct onder de koude kraan afspoelen en drogen in een keukendoek.
    2. De stukken brood goudbruin bakken met tijm en knoflook in wat olijfolie op matig vuur en steeds omscheppend.
    3. De groene asperges licht bakken in wat truffelolie. De tonijn kort en licht roken of grillen. Tonijn grillen luistert heel nauw. Niet langer dan 2 minuten per kant (bij een dikte van circa 4 cm per moot).
    4. De crème fraîche opkloppen tot slagroomdikte met een elektrische mixer. Draai bij het serveren met 2 eetlepels mooie quenelles en garneer het gerecht hiermee.
    5. Serveer per bord 1 snee gebakken oerbrood, 1 moot tonijn, 3 witte asperges, een paar aspergetips, overgiet met de truffelolie en plaats als laatste een quenelle van crème fraîche op het gerecht als finishing touch.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren