Asperges met kwarteleitjes en een romige kervelsaus

    Asperges met kwarteleitjes en een romige kervelsaus

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Voorgerechtje met witte en groene asperges, gekookte kwarteleitjes en een romige kervelsaus.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 dl witte wijn
    • 2 dl kippenbouillon
    • 2 dl room
    • 8 witte asperges
    • 4 groene asperges
    • boter
    • 8 kwarteleitjes
    • bosje kervel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook de witte wijn flink in. Voeg de kippenbouillon toe en kook dit geheel tot tweederde in. Zet het vuur laag, voeg dan de room toe, breng alles aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot een wat dikkere saus.
    2. Schil de witte en groene asperges. Breng ruim water aan de kook, voeg een klontje boter toe en leg de witte asperges in het kokende water. Dek af met bakpapier. Het bakpapier moet de asperges afdekken zodat de bovenop liggende asperges ook aan de bovenkant gaar worden. Dat is de functie van het bakpapier. Voeg na 3 minuten de groene asperges toe en kook nog drie minuten. Draai het vuur uit en laat de asperges nagaren in het hete water, ong 20 minuten.
    3. Kook de kwarteleitjes drie minuten, spoel ze koud, pel ze en snij ze middendoor.
    4. Pureer tenslotte de kervel door de saus met een staafmixer en serveer met eitjes en asperges.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren