Vulkaantaart

    Vulkaantaart

    1keer bewaard
    4uur50min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Deze vulkaan-vormige taart smaakt heerlijk en is leuk voor zowel kinderen als volwassenen. In deze cake zit een vulling van chocoladecake, vanillecake, ananas en walnoten. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Voor de cake
    • 5 grote eieren, gesplitst
    • 300 gr suiker
    • 190 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel citroensap
    • 4 eetlepels cacaopoeder
    • Voor de vulling
    • 800 gr crème fraîche of zure room
    • 200 gr suiker
    • 2 theelepels citroensap
    • 1 groot blik ananasschijven
    • 120 gr gehakte walnoten
    • 75 gr pure chocolade, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 4uur afkoelen  ›  Klaar in:4uur50min 

      Voor de cake:

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Vet twee ronde bakblikken met een doorsnede van 23 cm in met boter.
    2. Klop de eiwitten stijf.
    3. Klop in een andere kom de eidooiers met 300 gram suiker tot een dik en lichtgeel mengsel. Zeef de bloem en het bakpoeder erbij in de kom. Voeg citroensap toe en meng goed.
    4. Schep de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel, vouw zachtjes in een cirkelvormige beweging. Je wilt voorkomen dat de lucht uit de eiwitten ontsnapt.
    5. Schenk 1/3 van het cakebeslag in één van de bakvormen. Voeg cacaopoeder aan het resterende 2/3 van het cakebeslag toe, en meng goed. Giet het chocoladebeslag in de andere bakvorm. Bak 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. De vanillecake kan sneller klaar zijn dan de chocoladecake. Haal de vanillecake in dat geval eerder uit de oven. Test altijd even op gaarheid met een spies.
    6. Voor de vulling:

    7. Klop voor de vulling in ongeveer 5 minuten de crème fraîche en de suiker tot een luchtig geheel. De exacte timing zal afhangen van het vetgehalte van uw crème fraîche. Roer de 2 theelepels citroensap erdoor. De vulling moet licht en luchtig zijn en hoort zijn vorm te behouden; het moet niet schenkbaar zijn. Koel de vulling in de koelkast totdat je klaar bent om te versieren.
    8. Snij, als de taarten klaar zijn, met een mes langs de randen van de bakblikken om de taarten los te maken. Keer ze dan om en laat ze verder op een rooster afkoelen. Eenmaal gekoeld, snij de chocoladetaart horizontaal doormidden om twee ronde plakken te maken, waarvan er een 1,5 - 2 cm dik is. Leg de plak van 1,5 - 2 cm dik op een serveerschaal.
    9. Snijd de resterende cakes (de gewone en die van chocolade) in blokjes van 2 cm.
    10. Haal de vulling uit de koelkast. Bedek de plak chocoladecake op de serveerschaal met een laag van de vulling.
    11. Begin je taart vorm te geven: voeg een laag cakeblokjes toe en bestrooi met walnoten en ananas. Dek weer af met meer vulling.
    12. Herhaal deze lagen tot de taart op een vulkaan lijkt.
    13. Werk af met de vulling, en zet de taart dan 20 minuten in de vriezer (deze stap is optioneel, maar zal straks helpen bij het versieren).
    14. Versier de taart met gesmolten chocolade. Giet de chocolade over de bovenkant van de taart door de gesmolten chocolade van een theelepel over de taart te laten druipen.
    15. Koel de taart voor het serveren gedurende 4 uur in de koelkast, of een hele nacht.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Video

    Vulkaantaart
    Vulkaantaart

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren