Russische runderschotel met kaas

    Russische runderschotel met kaas

    10keer bewaard
    1uur45min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze Russische runderschotel met kaas uit de oven is eenvoudig en heerlijk. Stoofvlees wordt langzaam in de oven in een mengsel van melk en room gegaard tot het rundvlees van malsheid uit elkaar valt. Het resultaat lijkt op in de oven gebakken Stroganoff, en je zult verbaasd zijn hoe makkelijk het was om dit te maken. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kilo doorregen runderlappen van 1 tot 1,5 cm dik
    • 1 ui, in dunne plakjes
    • zout en peper, naar smaak
    • 125 ml slagroom
    • 125 ml melk
    • 150 gr kaas, bijv. jong belegen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 170-180°C / gasovenstand 3-4.
    2. Leg de runderlappen in een enkele laag in een ovenschaal. Bedek met gesneden ui en kruiden. Giet de melk en room erover, en bestrooi de bovenkant met geraspte kaas.
    3. Bak gedurende 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven.

    Tip:

    In plaats van een combinatie van slagroom en melk, kun je ook 250 ml slagroom gebruiken.

    Video

    Russische runderschotel met kaas
    Russische runderschotel met kaas

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren