Veganistische mais-chowder

    Veganistische mais-chowder

    8keer bewaard
    1uur5min


    116 personen hebben dit gemaakt

    Aardappels, mais, groene paprika, ui en tahoe worden gecombineerd tot een romige, verwarmende soep.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 rode aardappelen, geschild en in blokjes
    • 2 (340g) blikken mais, niet uitgelekt
    • 1 groene paprika, gehakt
    • 1 ui, gehakt
    • 1 eetl droge, gemalen chili's
    • 450ml groentenbouillon
    • 350g stevige (silken) tofu
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Doe de aardappels in een grote pan gezouten water en breng dit aan de kook. Kook gedurende 30 minuten tot ze gaar zijn; giet af.
    2. Voeg de mais, groene paprika, ui, chili's en groentenbouillon toe aan de aardappels. Kook nog 15 minuten langer door en haal dan van het vuur.
    3. Hou 325 ml van het aardappel-groentenbouillonmengsel apart en pureer de rest samen met de tofu in een blender of keukenmachine. Doe dit, indien nodig, in kleine hoeveelheden per keer. Voeg het gepureerde mengsel aan het achtergehouden aardappel-groentenbouillonmengsel toe en warm dit gedurende 5 minuten op een laag vuur op; breng het niet aan de kook. Breng op smaak met zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren