Soepje van doperwten met witte asperges en tongfilet

    Soepje van doperwten met witte asperges en tongfilet

    1keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lichte maaltijdsoep van doperwten geserveerd met witte asperges en in de oven gebakken tongfilet.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • wit van 1 prei
    • olijfolie
    • 1,5 dl witte wijn
    • 5 dl kippenbouillon
    • 300 gram gedopte erwten
    • ½ kropsla, bladeren geplukt en fijngesneden
    • peper en zout, naar smaak
    • 1 dl koksroom
    • 8 witte asperges, geschild
    • klontje boter
    • 200 gram tongfilet

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Zet de sjalotten en de prei aan in olijfolie en gaar deze zonder te kleuren. Blus af met witte wijn en laat deze flink inkoken.
    2. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Gaar in deze bouillon de doperwten, voeg dan de sla toe en pureer het geheel. Proef op peper en zout.
    3. Zeef de soep en voeg de room toe. Breng weer tegen de kook aan en houd vervolgens warm.
    4. Verwarm de oven voor op 120°C.
    5. Gaar de asperges afgedekt met bakpapier in ruim kokend water met boter gedurende 5 minuten. Het bakpapier moet de asperges afdekken zodat de bovenop liggende asperges ook aan de bovenkant gaar worden. Dat is de functie van het bakpapier. Zet het vuur uit en laat ze twintig minuten in het water rusten.
    6. Leg ondertussen de tongfilet in een ovenschaal en bedek deze met een laagje olijfolie. Gaar deze ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 120°C. Serveer met asperges en heet gemaakte soep.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren