Voetbaltaart

  (8)
  2 uur

  Deze voetbaltaart is perfect voor een verjaardagsfeestje voor kinderen of om van te genieten tijdens of na een voetbalwedstrijd! Gebruik je favoriete recept voor de juiste grootte van jouw voetbal bakvorm (het heet een bol pan). Als je niet zoveel tijd hebt, kun je ook een cakemix gebruiken!


  14 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 1 voetbaltaart

  • 1 recept voor je favoriete taart
  • 1 recept voor vanille boterroom
  • 1/2 recept voor chocoladeglazuur
  • een paar druppels blauwe kleurstof
  • 1 tube zwart glazuur (zie voetnoot)
  • 100 gr geraspte kokos
  • een paar druppels groene kleurstof

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:2uur 

  1. Bereid de basiscake volgens je uitgekozen recept met behulp van een voetbalvormige taartvorm (heet een bol pan). Laat volledig afkoelen voor het decoreren.
  2. Ondertussen bereid je de boterroom en het chocoladeglazuur. Voeg een paar druppels blauwe kleurstof aan het chocoladeglazuur toe om het donkerder te maken. Schep dit zwarte glazuur in een spuitzak met kleine mond.
  3. Verdeel de afgekoelde taart met een dun laagje vanille boterroom. Zet in de koelkast en wacht 1 uur tot de room stevig is geworden.
  4. Voeg een tweede laag van de vanille boterroom toe op de taart. Schets de vijfhoeken van een voetbal met een cocktailprikker. Traceer eerst een grote vijfhoek in het midden op de bovenkant, en werk dan naar de zijkanten.
  5. Gebruik het zwarte decoratieglazuur in de spuitzak (met kleine mond) om de contouren van de vijfhoeken te traceren.
  6. Bevestig een grote spuitmond om de spuitzak met het zwarte chocoladeglazuur en vul de zwarte vijfhoeken ermee. Gebruik een paletmes om het glad te maken. (Ga te werk zoals in de foto. De bovenste vijfhoek in het midden is zwart, daaromheen krijg je een rij wit).
  7. Doe de geraspte kokos in een plastic zak. Voeg de groene kleurstof toe en schud goed. Strooi de groene kokosnoot rondom de taart als grasveld.

  Zwart glazuur maken:

  Een eenvoudige manier om zwart glazuur te maken is door wat blauwe voedingskleurstof door het chocoladeglazuur te mengen. Zo krijg je een heel donker glazuur. Je hoeft het zwarte glazuur dus niet extra aan te schaffen. Gebruik het chocoladeglazuur en de blauwe voedingskleurstof.

  Tip:

  Als het glazuur te zacht is, voeg dan wat poedersuiker toe. Daar wordt het harder van en is het makkelijker vormbaar.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (8)