Pão de Queijo

    Pão de Queijo

    9keer bewaard
    20min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Pao de Queijo is een Braziliaanse kaashapje gemaakt met tapiocameel. Het zijn perfecte luchtige hapjes! Dit Braziliaanse recept is heel eenvoudig en is ook zeer geschikt voor mensen met een glutenallergie, want ze zijn glutenvrij.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 16 kaashapjes

    • 1 ei
    • 175 gr tapiocameel
    • 80 ml olijfolie
    • 160 ml melk
    • 65 gr geraspte kaas
    • 1 theelepel zout, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6 en vet een bakblik in voor mini cupcakes.
    2. Doe alle ingrediënten in een blender en maal tot een egaal beslag. Dit recept is heel simpel dus voel je vrij om te experimenteren door kruiden en specerijen aan de mix toe te voegen.
    3. Giet het beslag gelijkmatig in de mini-cupcake bakvorm en bak 15-20 minuten in de oven tot het beslag mooi is gerezen en ze iets bruin zijn van boven. Laat ze afkoelen.

    Gebruik de restjes

    Eenmaal gemaakt blijft het beslag gedurende een week goed in de koelkast.

    Drank tip:

    Perfect met een caipirinha!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren