Makkelijke karnemelk scones

    (129)

    Dit basisrecept voor karnemelk scones kan worden aangepast door gedroogde vruchten of geraspte kaas toe te voegen.


    113 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 scones

    • 375 gr bloem
    • 30 gr bakpoeder
    • zout
    • 75 gr boter
    • 300 ml karnemelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder en zout samen. Voeg boter en karnemelk toe; roer tot een zacht en egaal deeg ontstaat.
    3. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en druk het deeg in een rechthoek van ongeveer 2 cm dik en 10 cm breed. Snijd in 8 stukken van gelijke grootte.
    4. Leg de scones op een licht ingevette bakplaat en bak op 220°C gedurende 10 tot 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (129)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren